Rezervari telefonice
(004) 0733 311 177

Descoperiti cele mai frumoase locatii din Craiova!

Craiova

Craiova este unul dintre cele mai importante orase din Romania. Fiind capitala Olteniei, Craiova este centrul cultural si financiar al intregii zone, ascunzand o multime de obiective turistice, dar si activitati interesante. Ideal pentru un city-break, Craiova este orasul perfect pentru a fi vizitat, intrucat veti avea o multime de lucruri frumoase de vazut.

Una din cele mai interesante atractii ale Craiovei este Parcul Nicolae Romanescu, fiind unul dintre cele mai mari si mai frumoase parcuri din intreaga Europa.
Parcul a fost inaugurat in anul 1903, iar evenimentul s-a desfasurat in prezenta Regelui României, Carol I, a Reginei Elisabeta, a Principelui Ferdinand si a Prim-ministrului Dimitrie Sturza.
Parcul Nicolae Romanescu este amplasat pe locul unde, la mijlocul secolului al XIX-lea, se afla mosia familiei Bibescu. Gradina a fost cumparata dupa 1848 de magistratul orasului chiar de la marele logofat Bibescu. De-a lungul timpului a purtat si numele de Parcul Bibescu, Parcul Independentei sau Parcul Poporului.
Gradina a fost amenajata de catre un gradinar german, la initiativa marelui logofat Iancu Bibescu, cu pavilioane, sere si banci. Din pacate, frumusetea ei nu a rezistat in timp.
In Parcul Romanescu este integrata în mod natural si o gradina zoologica, un debarcader pentru plimbari cu vaporasul pe lac, dar si un teatru de vara. Astfel, fie ca doriti sa faceti miscare sau sa va bucurati de natura alaturi de cei dragi, puteti face toate acestea in Parcul Nicolae Romanescu.

Un alt obiectiv turistic pe care il puteti vizita si care va va readuce in inima orasului Craiova este Casa Baniei. Casa Baniei este cea mai veche constructie civila din Craiova, fiind atribuita boierilor Craiovesti, care au trait in perioada anilor 1400. Casa a fost folosita de-a lungul timpului ca sediu al Administratiei Austriece, sediu al Episcopiei Ramnicului, tribunal, liceu si sediu al arhivelor nationale. Insa in anii ‘60, Casa Baniei a fost transformata in actualul Muzeu de Arta Populara, unde puteti admira colectii permanente si temporare de arta traditionala.
Casa Baniei, monument de arhitectura medievala a fost zidita la sfarsitul secolului al XV-lea de boierii Craiovesti, iar in anul 1699 a fost reconstruita de domnitorul martir, Constantin Brancoveanu. Din constructia initiala a Craiovestilor se mai pastreaza doar o parte a pivnitelor.
Casa Baniei se distinge prin stilul arhitectonic brancovenesc cu pridvoare deschise si arcade sustinute de stalpi subtiri si o simplitate a elementelor decorative plina de sobrietate. In interiorul cladirii, puteti admira o expozitie etnografica care prezinta evolutia portului romanesc in aceasta zona de-a lungul timpului.

Muzeul de Arta din Craiova si-a deschis portile pentru public in 1854, iar astazi gazduieste peste 1200 de piese de arta romaneasca si straina, inclusiv lucrari semnate de marele sculptor Constantin Brancusi. Muzeul se afla în incinta palatului Jean Mihail, a carui contructie a durat 7 ani, fiind finalizata in anul 1907. Cladirea care gazduieste muzeul a fost construita din materiale sofisticate, cum ar fi marmura de Carrara, iar finantarea proiectului a fost facuta de Constantin Mihail – unul dintre cei mai bogati romani ai acelor vremuri. Pentru construirea palatului s-au folosit structuri aurite, oglinzi venetiene, candelabre cu ornamente de cristale, dar si tapiserii cu matase de Lyon.
Reflectand tendinta dominanta a vremii, aceea a unui eclectism ce imbina cu succes rigoarea academismului francez cu elemente de baroc tarziu, planul constructiei prezinta multe similaritati cu cel al Palatului Cheverny de pe Valea Loarei, recunoscut ca exemplu de echilibru si eleganta arhitectonica.
In anul 1956, in cadrul Galeriei Nationale de Arta, se deschidea la Craiova o sala speciala in care erau prezentate publicului patru sculpturi de Constantin Brancusi: Orgoliu (1905), Cap de baiat (1906), Sarutul (1907) si Coapsa sau Fragment de tors (1909-1910). Muzeul de Arta din Craiova devenea astfel primul muzeu din Romania si unul dintre primele muzee din lume care dedicau un spatiu permanent prezentarii operelor lui Brancusi.
Incepand din anul 1962 operele de arta din partimoniul Muzeului de Arta Craiova au intrat direct in circuitul international al valorilor prin participarea la mari expozitii internationale, organizate in peste 20 de tari din Europa, Asia si America de Nord.

Un alt obiectiv turistic fascinant, Gradina Botanica „Al. Buia”, aflata sub conducerea Universitatii din Craiova si infiintata din initiativa si sub indrumarea prof. dr. univ. Alexandru Buia in anul 1952, este o institutie stiintifica, didactica si educativa.
Este una dintre capodoperele peisagistice ale orasului, situata in partea de sud-vest a Craiovei si se intinde pe o suprafata de aproape 13 ha.
Institutia cuprinde opt sectoare cu diverse plante, un herbar si un muzeu si insumeaza un numar ce depaseste 6000 de specii de arbusti, flori si alte vegetale aduse din mai toata lumea.
Aceasta mai are o filiala care functioneaza in Ranca, denumita „Gradina Botanica Montana”, fiind infiintata de un colaborator al profesorului Buia, Marin Paun.
Gradina Botanica Universitara atrage turistii si vizitatorii iubitori de liniste, natura si frumos, explozia de culori si peisajele vii parca desprinse din lumea basmelor invitand la relaxare si odihna.

Fantana Muzicala din Craiova atrage sute de olteni care se mandresc cu cea mai mare fantana arteziana din tara si una dintre putinele de acest tip din Europa. Sutele de jeturi de apa, luminile in zeci de culori si fragmentele de muzica clasica au schimbat complet atmosfera din centrul Municipiului Craiova. Fantana are o suprafata de 288 de metri patrati si a fost instalata în Piata Prefecturii din centrul Craiovei. Apa tasneste la peste 20 de metri inaltime, luminata de 361 de proiectoare subacvatice cu zeci de culori. Pentru aceasta au fost folosite 150 de pompe submersibile si 660 de duze. Trecatorii se pot bucura de spectacolul superb al jocului de lasere luminoase si jeturi de apa imbinate cu fragmente de muzica clasica.
Edilii craioveni au mai instalat alte 10 fantani arteziene, dar de mai mici dimensiuni cum este cea din Gara Craiova.

Bucurati-va de cele mai frumoase momente alaturi de cei dragi in vizita la Craiova, contand mereu pe Inchirieri Auto Craiova, care va pune la dispozitie o gama larga de masini de inchiriat, pentru aventuri minunate si clipe memorabile!

Comments

comments

This entry was posted in Craiova and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.