Rezervari telefonice
(004) 0733 311 177

Orasul Craiova

Orasul Craiova

Orasul Craiova

Orasul Craiova este cunoscut ca fiind un oras universitar, dar mai putini oameni stiu ca locul este locuit din perioada dacica cand aici era o fortareata numita Pelendava, care mai tarziu dupa cucerirea romana a devenit Castra Nova. Orasul se mandreste cu traditia sa academica si cu numeroasele personalitati istorice care au trecut pe acolo, inclusiv Mihai Viteazu care a fost Banul Craiovei, precum si faimosul sculptor Contantic Brancusi care a studiat la Scoala de Arte si Meseri.

Obiectivele turistice ale orasului Craiova variaza, dar cea mai veche constructie din zona care s-a pastrat, nu este tocamai in oras, este vorba de manastirea Cosuna-Bucovatul Vechi. Cea mai veche atestare a acestei cladiri dateaza din 1483 iar stilul arhitectonic denota un stil muntenesc, caracterizat printr-o sinteza dintre elemente autohntone populare si cele bizantine; Biserica manastirii Jitianu si Biserica Sfantul Dumitru sunt niste obiective interesante de vizitat.

Cea mai veche cladire din oras este Casa Baniei, care dateaza din 1699. Casa are doua nivele, fiind lucrata de mesterii arhitecti ai lui Constantin Brancoveanu intr-un stil popular, cu bolti de caramida la parter si cu camere si cerdace la etaj. Cladirea a avut o serie de functii de conducere pe parcursul secolelor, precum a fost si tribunal, scoala, si in prezent este lacasul Muzeului Olteniei inclusiv si sectia de etnografie.

Cladirea Universitatii, a fost proiectata in 1890 de catre Ion Socolescu intr-un stil neaoclasicist. Initial menita sa fie Palatul de Justitie, in ziua de azi aceasta face parte din traditia culturala a orasului.

Orasul Craiova are si o gradina botanica care a fost amenajata pentru a servi ca baza de studiu pentru studentii de agronomie si horticultura dar is ca zona de agrement. Gradina ocupa 17 hectare si este delmitata pe sectoare cu scopuri distincte: ornamental, sistematic, flora globului si economic.

Acestea sunt doar cateva exemple de obiective turistice din orasul Craiova, daca vreti sa explorati orasul mai in detaliu ganditi-va sa apelati la serviciile de Rent a car Craiova pentru o mobilitate mai mare.

Comments

comments

This entry was posted in Craiova and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.